25 Kasım 2008 Salı

Unutmamak için....



1,5 yaşımıza basmak üzere olduğumuz ay içersinde unutmamak adına Ege hakkında yazmak istedim.Yazıya dökmek bazı şeyleri çok zor hele videoya almak çok daha zor.Aslında gizli kamera ile dolaşmak gerekiyor.Her gün yaptığı , söylediği şeyler ile bizi şaşırtıyor.Bir an için bu halini çekmem gerek dediğim anda videoyu almak için kalktığımda herşey bitmiş oluyor.Şu sıralar ise en favori aktivitemiz resim .Sürekli olarak boyaları getirip kutusundan çıkarmamızı istiyor.Sonrasında ise bir çizik atıp bak maaa(balık yada bayrak henüz çözemedik )..., kussss (kuş ) , ciiii (çiçek) , mivaaa(miyav) diyerek bize gösteriyor.Geçen akşam farkettim ki artık duvarları da boyamaya başlamış inanamadım genel olarak bazıları bu duruma kızabilir ama benim suratımda nedensiz bir gülümseme oldu anladım ki resim defterleri bize yeterli olmayacak artık.Daha öncesinde aldığım parmak boyasını da çıkartmak gerek diye düşündüm belki her taraf daha da batacak ama olsun.Hatta oyun grubuna gittiğimiz yerde resim dersi için bir deneme dersi ayarlamaya karar verdim.












Keyif aldığımız ikinci aktivite ise oyuncakların pillerini yerine takmaya çalışmak.Dedeme benzesin herşey elinden gelsin demiştim hamile iken benzedi galiba.


3.aktivitemiz ise su ile oynamak.Eline oyuncaklarından kaba benzer bir şey alıp buuuuuuuuuu diye bize bağırıyor dayanamayarak su koyuyoruz bir tane daha tas veriyoruz kendisine oturup kaptan kaba suyu boşaltıyor.Tabi zamanla yere dökülen fireler nedeni ile su bitiyor.




Severek oynadıklarımızdan bir diğer oyun ise hayvan figürlü sitikır ları seslerini çıkartarak her yere yapiştırmak.
Diğer zevk alarak oynadığımız oyun ise babamız ile karşılıklı oyuncak arabalar ile oynamak.Benimle oynadığı oyun ise saklanbaç ben saklanıyorum o beni buluyor ve sonrasında babasına doğru kaçmaya başlıyor.Tam tersi artık kendisi de saklanmaya başladı.

Kelime haznemiz ise gün geçtikçe çoğalıyor.Yeni kelimemiz "pepe" penguen demek.

2 yorum:

Esin dedi ki...

Ömerde tüm kuşlara kağga,çiçeklere çece,kedilere de dedi diyor :)
Çok komikler ya...
Su oyunu da iyi fikir ,bende yapayım ömere.Zaten su hastası.

Gökşen dedi ki...

Pil takıp çıkarma hastalığı bizde de var. ben de çareyi kumandaların pil yerlerini selobantla yapıştırmakta buldum ama onu da keşfetmekte gecikmedi : )

Pepe mi?? O da nerden çıktı? çok güldüm : )

 
Template by suckmylolly.com