Uzun zamandan beri aklımdaydı özellikle Çağan Ege masaların altında gezmeye başladığından beri.Sonunda aldık ve sezgilerim doğru çıktı bizimkisi çadırın içinden çıkmak bilmedi. Çok ama çok sevdi.
Yasemin bana balığı nasıl yaptığımı sormuşsun ancak yazabiliyorum. Balığı dilimlenmiş halde-ben somon alıyorum ,en çok omega içeren en sağlıkllı balıkmış-yağlı kağıt serilmiş tepsinin içine diziyorum,aralara patates halkaları koyuyorum.Tüm balık ve patatesleri fırça yardımıyla yağlayıp-mısır özü yağı ile-üzarine biraz limon sıkıyorum.her balığa birkaç damla. En son balıkların üstüne soğanları halka haline getirip diziyorum.Fırına veriyorum,balıklar erken pişiyor ,patetesler geç pişiyor .Ben patatesler pişene kadar pişirmeye devam ediyorum. sadece fırça ile sürdüğüm yağ harici dışında yağ kullanmıyorum çünkü somon balığı da yağlı bir balık.sen başka balık kullanırsan,yağını daha fazla tut. Sevgilerimle...
5 yorum:
Güle güle kullansın ege çadırını,ömere de çadır doğum gününde hediye gelmişti.O zamandan beri çadırı ikinci evi....
teşekkürler Esincim.Sen bloguna yazsaydın öncesinde çadır alırdım bu kadar seveceğini düşünemedim ben.
selamlar Ömer'e sevgiler
Yasemin bana balığı nasıl yaptığımı sormuşsun ancak yazabiliyorum.
Balığı dilimlenmiş halde-ben somon alıyorum ,en çok omega içeren en sağlıkllı balıkmış-yağlı kağıt serilmiş tepsinin içine diziyorum,aralara patates halkaları koyuyorum.Tüm balık ve patatesleri fırça yardımıyla yağlayıp-mısır özü yağı ile-üzarine biraz limon sıkıyorum.her balığa birkaç damla.
En son balıkların üstüne soğanları halka haline getirip diziyorum.Fırına veriyorum,balıklar erken pişiyor ,patetesler geç pişiyor .Ben patatesler pişene kadar pişirmeye devam ediyorum.
sadece fırça ile sürdüğüm yağ harici dışında yağ kullanmıyorum çünkü somon balığı da yağlı bir balık.sen başka balık kullanırsan,yağını daha fazla tut.
Sevgilerimle...
Esincim çok teşekkürler en kısa zamanda denemeliyim.
Ömer'i öperiz.
Güle güle kullansın..
Yorum Gönder