24 Haziran 2008 Salı

İyi ki Hayatımıza Dahil Oldun İyi ki Doğdun




22 Haziran 2007 Saat:11:38 de dünyaya ve bizlere gözlerini açtın.Bu pazar buraya güzel bir yazı yazmayı planlarken ilk doğum gününde hastanede olmamız bize süpriz olsa da neyseki iyileşiyorsun ve kötü birşeyin yok.


Sana ileride sevdiklerinle ve bizlerle birlikte geçireceğin sağlıklı,mutlu huzurlu bir hayat diliyorum birtanem.Bu dünyada hep mutlu olmak pek mümkün olmasa da en azından umudunu hiç yitirmemeni, sıkıldığında, kırıldığında, canın yandığında bu durumları en hafif sıyrıklarla atlatmanı diliyorum.Bol şans ve başarı diliyorum.Kimseye boyun eğmeyeceğin özgürce yaşayabileceğin ve özgürce kararlar alabileceğin bir hayat diliyorum. Etrafında sana değer veren seni en kötü anlarında yanlız bırakmayacak karanlıkta kaldığında elinden tutup seni aydınlığa çıkaracak güzel dostluklar diliyorum.

Güler yüzün hiç solmasın.

Seni çooook seviyoruz.

Doğum Günün Kutlu Olsun :)

20 Haziran 2008 Cuma

1 yaşına doğru

Bugün 1 yaş kontrolümüz vardı.2 gün öncesinden gitmiş olduk aşıların etkisi doğum gününe kadar geçmiş olsun diye. Ama çiçek ve kızamık aşılarının etkisi 3-4 günden sonra kendisini gösterebilirmiş hatta cildinde kızarıklar olabilir endişelenmeyin dedi doktorumuz.1 ay öncesinde de hasta iken acile gittiğimizde kan testi yapıldığından değerlerimiz de kötü olmadığı için tekrar yapılmasına gerek görülmedi.Bu iyi oldu çünkü 2 aşı bize bugün yeterli oldu.
1 yaş olduğu için kafamda pek çok soru vardı ama doktora gidince herşey sanki kafamdan siliniyor.Yazarak ta gitmeyi denedim iyi oluyor ama yine mutlaka birşeyler yazmayı unutuyorum.
Multitabs vitaminimizi değiştirdik.Demiri kestik.Onun yerine henüz 7 adet olan dişlerimizi korumak için her gün 1 çay bardağına 1 adet ilaç eritilerek verilecek.Gelişimimiz iyi kilomuz 9.900 ben az buldum ama doktorumuz boyuna göre normal olduğunu belirtti.Boyumuz 79.Yiyecek hususunda artık bir kısıtlamamız yok ( tabi bize de alerji yapabilecek yiyeceklere dikkat edilmesi kaydıyla) herşeyden verebileceğim .Zaten tatilden alışkanlık kazandık ama sabahları bir türlü şu lapa harici bir şey yemeyi başaramadık.Tek tek yemek istemiyor.Biraz değişik şeyler denemeliyim mesela kahvaltıda omlet.Yada şekersiz , sütle (artık sütte verebileceğim) yapılacak konfleks.
Doğum günü hazırlıkları bir yandan devam ediyor geçen hafta tatilde olmamız herşeyin bu haftaya sıkışmasına neden oldu.Tabi en kötüsüde babamızın mecburi cmt ve pazar tüm gün eğitiminin olması.Bu yüzden evde akşam yapmaya karar verdik.Aslında düşüncemiz pek çok kişi gibi dışarıda piknik şeklinde düzenlemek ve aile arkadaş herkezi çağarmaktı.Bu sene kısmet değilmiş seneye inşallah.

18 Haziran 2008 Çarşamba

Babalar Günü(n) Kutlu Olsun


Biliyorum geç kaldık.Hediye de almadık.Ama geç de olsa kutlamak istedik.
Seni seviyoruz.

Babalar günün kutlu olsun.

16 Haziran 2008 Pazartesi

Tatil Bitti.....Evimize Döndük


Cuma günü evimize geldik.Yolu saymaksak(birde yediğimiz cezayı veya denizli dinar üzerinden yanlış yola girmeyi) tatil gerçekten beklediğimizden daha güzel geçti.İlk defa tatilde dinlendik diyebilirim.Çağan Ege bizi hiç üzmedi hemen adapte oldu.Hatta fazlası zorla uyandırdık her seferinde kendisini.Kaldığımız yerde de güzel bir seçim yapmısız. http://www.sueno.com.tr/ tavsiye ederim.Yeni bir tesis sayılır 2,5 yıl olmuş açılalı herşeyi düşünmüşler zaten bizim ilgimizi en çok çeken de havuza sıfır villa odaları oldu.Düşündüğümüz gibi Çağan Ege uyuduğunda havuza girip serinlemek yada odanın hemen önünde sadece size ait şezlonglarda güneşlenerek birşeyler yudumlamak bizi fazlasıyla dinlendirdi.



Tatile arkadaşlarımız ve onların küçük kızı Deniz Eda ile çıktık.Ama birbirleri ile ilgilendikleri pek söylenemez sadece son gün Ege nin kafa sallamasına Deniz Eda gülerek karşılık verince buna karşın Ege daha çok başını sallamaya başlaması demek ki 1 hafta daha kalsak birbirleri ile kaynaşabilecekleri düşüncesi yarattı.Deniz Eda denize ve havuza girmekte zorlanmadı ama bizimkisi sadece ellerini ve ayaklarını suya sokmakla yetindi.Ama kumsalda bıraksak akşama kadar kalıp oynayabilirdi.Tabi sonrasında yorgunluk eve gelip bir duş ve uyku herşeye bedeldi.



Tesisin kendisine ait lunaparkının olması da ayrı bir güzeldi. Çarpışan otodan tut, dönme dolap, ranger atlı karınca herşey mevcut.Çok uzun zaman olmuştu lunaparka gitmeyeli yada dönme dolaba binmeyeli Çağan Ege ile biraz tereddüt yaşadık hatta ilgiliye 1 turdan sonra istersek bizi indir diye tembih ettik ama gerek kalmadı.Hatta Çağan Ege kendi eliyle atlı karıncayı göstererek binmek istemesi bizi daha da şaşırttı.Şu 10 günde Ege çok değişti yaşına girecek olması bunda etken diye düşünüyorum.Duş sonrası saçını tararken tarağı istemesi bununla da kalmayıp saçını kendi taraması, telefonu kaldırıp benim kulağıma getirmesi, su istemesi,yiyeceklerini bana uzatıp benimde yememi istemesi tatil yaradı galiba.Bu tatilde en kötü olay ise benim belimin tutulması oldu.Sürekli Ege yi taşımam belimin kilitlenmesine neden oldu 2 iğne ile kendime gelemedim o yüzden de erken çıkmak zorunda kaldık yola.Belim geçmiş değil cmt günü kısmetse doktora gitmeyi düşünüyorum.Ama bu arada Egenin bacaklarıma yapışarak beni al demesi yok mu? bakalım nasıl engelleyebileceğim kendimi.

Oralardan İstanbul'a dönmek nedense beni hiç sevindirmedi bu sefer.ilk defa İstanbul'u özlemedim.Bu hafta alışma dönemi olacak Ege ve bizim için.


 
Template by suckmylolly.com